Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

ACCEPȚI O PROVOCARE? 

Te provoc să îi oferi copilului zilnic un alt fruct sau legumă! 

Află aici mai multe !

Nou Mâncărică de gutui

Acrișoară și amăruie,

Cu puf galben, ca de pui,

Ce să fie?

E o gutuie!


Da, rețeta de astăzi este una de sezon, cu gutuia în rol principal, pe cât de aspectuoasă și sănătoasă, pe atât de pretențioasă de servit. 

Gutuia, deși are o culoare atrăgătoare și un parfum ispititor, este aproape imposibil de a fi consumată crudă datorită texturii sale tari, dure și gustului său acrișor-amărui, fiind astrigentă. În schimb, atunci când este gătită apare adevărata magie, preparându-se  gem, marmeladă, jeleuri sau prăjituri.

Rețeta de Mâncărică de gutui o poți servi copiilor ca și garnitură la masa de prânz sau chiar ca o cină ușoară și delicioasă.


Gutuia cea veselă  pregătit copiilor o poveste în care aceștia pot să o cunoască mai bine : Gutuile și copilăria.



          Timp de preparare: 15 minute


          Timp de gătire: 25 minute

          

        Număr de porții: 6 porții       


Iată cum prepar eu Mâncărică de gutui:




- 4 gutui mari și coapte

- 1/2 de lămâie

- 2 linguri ulei floarea-soarelui

- 400 ml apă

- 3 - 4 linguri de zahăr brun

- 2 linguri amidon din porumb




1. Începe prin a spăla gutuile. Cureți apoi gutuile de coajă (poți să le gătești și cu coajă) și le tai felii groase. Freci bine fiecare felie cu lămâia pentru a nu se oxida. 


2. Pregătește o tigaie mare, anti-aderentă pe care o pui la foc să se încălzească și torni uleiul. Apoi aranjezi bucățile de gutuie în tigaie în așa fel încât să nu stea una peste alta. Rumenește-le pe o parte, apoi întoarce-le și pe cealaltă parte.


   


3. După ce sunt rumenite pe ambele părți, pune capacul pe tigaie și lasă la foc mic pentru încă 5 - 7 minute sau până când feliile de gutuie s-au înmuiat puțin.



4. Între timp, într-o oală, pune apa cu zahărul la fiert, iar când dă în clocot, adaugă amidonul și amestecă până se îngroașă și se formează un sos translucid.



5. Transferă feliile de gutuie în sosul din oală și mai lasă să fiarbă 10 minute sau până când gutuia este moale.




Mâncărica de gutui  este gata! E momentul să îi chemi pe cei mici la masă, asta în cazul în care nu i-a convins deja mirosul. Poți să le oferi acestă mâncare ca și garnitură alături de un piept de pui la grătar sau doar cu crutoane de pâine prăjita. Poftă bună!


  








Vrei să știi ce aport nutrițional aduce organismului acest fel de mâncare?


Gutuia, nu este considerată degeaba una dintre comorile toamnei. Acest renume i se trage de la bogăția de nutrienți pe care îi conține și care ajută la susținerea sănătății copiilor. De ce să oferi copiilor gutui în dieta lor?

* sunt o sursă foarte bună de antioxidanți (vitamina C )

* depozit bun de minerale (cupru, potasiu, fier)

* are un conținut ridicat de fibre, ceea ce sprijină buna funcționare și sănătatea sistemului digestiv.

Se pare că gutuia este benefică și pentru înlăturarea greșurilor din timpul sarcinii!










 Poate te interesează și:

Trucuri în bucătărie -  Ponturi MamaChef

Răsfață-ți pielea cu ingredientele din cămară - Cosmetica din bucătărie

Distrează-te cu cei mici - Idei de activități pentru copii

Informații utile despre alimente - Știai că...?




Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Mâncărică de gutui

  • Vizualizări: 414
  • Cod produs: MDG
  • Disponibilitate: În Stoc

Etichete: mancare, gutuie, zahar, amidon, pranz, cina, sanatos, rapid, delicios, retete pentru copii