Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Despre MamaChef

Dacă ai accesat această pagină, înseamnă că dorești să ne cunoaștem mai bine! Mă bucur și îți urezBun venit la Mamachef!


Așadar, cine e MamaChef?


Sunt Marcela,  soție de domn D.  și mamă de domnișoară T. (asistenta MamaChef), pasionată de gătitul gustos și sănătos, simplu și rapid, însă...


...cred că #MamaChef suntem toate mămicile care ne preocupăm de hrănirea și creșterea sănătoasă a micuților noștri, care căutăm preparate delicioase, sănătoase, aspectuoase, dar și simplu și rapid de pregătit și ne dorim implicarea de timpuriu a copiilor în magia din bucătărie, dezvoltându-le curiozitatea și aprecierea pentru mâncare și sănătate.


Sunt ”mamachef” în bucătăria mea, vocea, fotograful, web-designer-ul și omul de marketing din spatele blogului, pe scurt, mi-am pus la bătaie toate abilitățile și competențele pe care le posed pentru a da viață unui proiect de suflet 


un loc de inspirație și informație pentru mămici și mămici cu burtici, pe care vreau să îl împărtășesc cu tine.


Trebuie să recunosc că mi-a plăcut întotdeauna să gătesc și să creez diverse rețete, să combin ingrediente, arome și culori. Iar acesta apetit l-am dezvoltat cu atât mai mult după ce am devenit mamă. 


Consider că, din momentul în care devii părinte, preocuparea principală este cum să ai un copil sănătos, fericit, inteligent, activ, inventiv, care să se dezvolte într-un adult puternic. Îi oferi toată dragostea ta necondiționată, îți canalizezi energia spre a-i oferi cele mai bune condiții pentru o dezvoltare fizică, mentală și emoțională normală.  


Dar, oare, noi părinții, ne dăm seama că fiecare pas al copilului depinde de cât de bine funcționează organismul său? Iar o mare parte din  acest aspect depinde de cât de bine și corect este hrănit. 


Aceasta a devenit pentru mine o preocupare, aceea de  a-i oferi domnișoarei T. o cât mai bună alimentație pentru a o ajuta să fie alertă, energică, fericită, ferită de boli, inteligentă și cu o minte ageră, dar și de a-i prezenta lumea atât de amplă a alimentelor, pentru ca în viitor să poate face singură propriile alegeri cât mai sănătoase. 


Știi cum se spune ”Ești ceea ce mănânci?” Ad literam, copii noștri sunt ceea ce mănâncă, pentru că alimentația are un efect direct asupra funcțiilor și a felului în care aceștia se simt și se dezvoltă. 


Marea provocare pentru mine a sosit în momentul începerii diversificării. Deși credeam că mă pricep la gătit (mâncare de adulți, evident), mi-am dat seama că eram novice în alimentația unui bebeluș. Pentru că am scos din calcul varianta borcănașelor pentru bebe, astfel, a luat naștere marea aventură (care continuă și acum) în care am început să caut informații despre alimentația bebelușului. Am cerut sfatul medicului pediatru, dar am simțit nevoia să înțeleg tot procesul, și așa a  început  și ”cercetarea” mea autodidactă. În timp am reușit să cumulez informații care m-au ajutat să înțeleg nevoile alimentare ale domnișoarei T. în fiecare etapă de dezvoltare.  


De ce MamaChef?


Ideea acestui blog a prins contur în perioada în care domnișoara T. a început să facă cunoștință  cu mâncarea solidă, iar eu cu marile semne de întrebare ”Ce să îi ofer la cină?” Cu ce să combin broccoli ca să îl accepte?” ”Ce surpriză dulce, dar sănătoasă și rapidă să îi pregătesc?” ”Ce alimente sunt bogate în fier?” etc - cred că îți sunt familiare toate aceste întrebări. Pe de altă parte, am văzut la mămicile prietene că se loveau de aceleași nedumeriri. 

Așa că, după ce domișoara T a mai crescut (cât să se implice activ ) și după ce am reușit să sintetizez studiul meu ”autodidact”, s-a născut MamaChef  - în ideea de deveni un loc de inspirație și informație pentru  mămici (și, de ce nu,  tătici, bunici, mătuși ?), despre cum să ofere copiilor necesarul de nutrienți indispensabili dezvoltării armonioase, care sunt metodele prin care să prepare mâncare sănătoasă, ce mâncăruri să le gătim, în funcție de vârstă și multe alte informații, sper eu utile. 


Iată ce poți găsi vizitând MamaChef

  Rețete culinare pentru sarcină,  bebeluși și copii ... și, de ce nu, întreaga familie, preparate și testate de familia și prietenii MamaChef și care au dat rezultate bune . 

Vei descoperi rețete sănătoase, gustoase , hrănitoare, dar, în același timp, rapide și simplu de făcut. Metodele pe care le folosesc sunt  ”metode sănătoase de gătit” (despre care te invit să citești în articolele ”Gătește bogat în nutrienți”), în care alimentele își păstrează  mare parte din  nutrienți. Ingredientele folosite în prepararea rețetelor sunt uzuale, pe care le ai, în general, în bucătărie, iar atunci când aleg sau creez rețetele, caut să nu fie complicate, fără mulți pași de urmat. 
Fiecare rețetă conține și informații nutriționale, pentru ca tu să știi ce aport de nutrienți aduce celui mic 


 Știai că...?

Informațiile pe care le găsești aici te vor ajuta să afli ce presupune o nutriție sănătoasă, ce sunt nutrienții, în ce alimente găsești fiecare nutrient, ce conțin cele mai folosite legume și fructe, cum să gătești pentru a păstra acești nutrienți. Aceste informații nu reprezintă sfaturi, ci sunt extrase din recomandările instituțiilor abilitate a oferi astfel de informații  (Organizația Mondială a Sănătății - OMS, Ministerului Sănătății, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) etc). Pentru mai multe detalii, te rog să accesezi și pagina Disclaimer.


 PONTURI Mamachef

Pe principiul ”muncește cu cap, nu din greu”, m-am gândit că poate îți sunt utile niște trucuri în bucătărie. 


 Cosmetica din bucătărie

Puțină relaxare? Cosmetica din bucătărie îți oferă idei despre cum poți să îți răsfeți pielea folosind ingredientele din cămară - simplu, natural și ...necostisitor!

 

 Activități pentru copii 

Deși, în marea majoritate, rețetele MamaChef sunt rapide, totuși știu cum stau cei mici la capitolul răbdare. De aceea, m-am gândit că niște idei despre cum să îi ții pe cei mici ocupați, nu ar strica. Găsești planșe sau jocuri, pe care le poți descărca, imprima și oferi celor mici pentru distracție. 


   Specialiștii MamaChef

Mă bucur să îți ofer sfaturi și informații de la specialiști pentru teme care ,m -am gândit că ar putea să îți fie utile.Ce NU este  MamaChef?

Acest site nu conține păreri personale (proprii sau ale altor persoane neavizate) pe subiecte de nutritie sau sfaturi medicale. Astfel, MamaChef nu îți dă sfaturi despre cum să îți crești sau hrănești copilul, MamaChef îți oferă o sursă de inspirație de rețete culinare testate de noi, ca familie, idei, curiozități, ponturi care te pot ghida în hrănirea și creșterea unui copil sănătos, decizia fiind a ta, dragă mămică, pentru că doar mama simte ce e cel mai potrivit copilului său. Îți mulțumesc pentru că ai vizitat MamaChef și aș fi extrem de bucuroasă dacă vei încerca rețetele sau vei citi informațiile de pe site și le vei găsi utile.   

Te aștept să ne împrietenim lăsând comentarii pe blog,  urmărind pagina de Facebook sau trimite un email pe adresa mamachefro@gmail.com.
Cu drag,  Marcela