Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Cum se dezvoltă copiii?

Publicat de marcela 17.01.2020 0 Comentarii Despre alimente,

Cum se dezvoltă copiii?

 

Te-ai întrebat vreodată din ce sunt alcătuite oasele, sângele, pielea, mușchii sau organele interne ale unui nou-născut? Cum e posibil ca un bebeluș să își tripleze greutatea de la naștere în primul an de viață? De ce are nevoie un copil pentru a crește armonios?

 

Deși sună ciudat, acestea sunt întrebări foarte pertinente. Mi-am pus și eu aceste întrebări atunci când am adus-o pe lume pe domnișoara T.  Am înțeles repede că îmi e de real ajutor să înțeleg ce se întâmplă în corpul unui bebeluș, cum se dezvoltă, dar mai ales de ce anume are nevoie pentru a se dezvolta armonios. 

 

Astfel, am ajuns să încep studiul meu – autodidact, de altfel, -  în ceea ce privește hrănirea sănătoasă a bebelușului și ulterior, a copilului. 

 

Ce am aflat îți voi detalia în articolele postate pe acest site, cu mențiunea că tot ceea ce vei citi sunt informații certificate, publicate în cărți sau alte site-uri de specialitate, studii sau reglementări ale Organizației Mondiale a Sănătății și NU reprezintă opinii sau sfaturi personale. Acestea au caracter informativ , general și nu ar trebui să înlocuiască opinia medicului tău.

 

Așadar,din ce sunt constituite oasele, sângele, mușchii sau organele interne ale unui nou-născut?

 

Este evident că  oasele sunt constiuite din calciu, sângele conține, printre altele, fier, mușchii sunt formați din proteine sau că  jumătate din creierul nou-născutului este constituit dintr-un tip special de grăsime, denumit grăsime esențială.

 

Dar de unde provin calciul, fierul, proteinele și grăsimile esențiale? Răspunsul este: DIN ALIMENTENutriție și alimente sănătoase pentru copii

 

Din momentul conceperii și până la nașterea propriu-zisă, bebelușul folosește hrana pe care o primește de la mamă în uter pentru a crește și a se dezvolta. Iar acesta este doar începutul. Un bebeluș își triplează greutatea corporală în primul an de la naștere. Acest lucru este posibil deoarece particulele nutritive pe care le consumă sunt literalmente folosite la creșterea sa. Astfel, este foarte important pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a bebelușului și, apoi, a copilului să primească o cantitate adecvată de nutrienți - substanțe organice sau minerale asimilabile direct, fără a suferi procesul de degradare al digestiei.

 

În concluzie, pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului este necesar un aport potrivit de:

* carbohidrați, lipide și proteine - cele trei nutrienți majori, denumiți ”macronutrienți” - care alcătuiesc surse de materie și energie ale copilului

vitamine și minerale - denumite ”micronutrienți” - care sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului.

Despre toate acestea vei găsi informații în articolele din seria ”ȘTIAI CĂ...DESPRE ALIMENTE”.

Vei afla care sunt nutrienții esențiali și în ce alimente îi găsești, care sunt metodele de gătit prin care să păstrezi cât mai bine vitaminele și mineralele, ce conțin cele mai folosite fructe și legume și multe alte informații interesante. 

Pe lângă acestea, ți-am pregătit și trucuri și idei utile în bucătărie, pe care le găsești la ”ȘTIAI CĂ...PONTURI MamaChef”

 

În speranța că vei considera utile informațiile, te aștept cu drag să te inspiri din rețetele noastre, din ideile de relaxare și răsfățare a pielii tale folosind chiar ingredientele din bucătărie sau din propunerile de activități pentru copii.

 

                               Cu drag,

 


 

 

Hai să ne împrietenim!

 

    

 

Scrie un comentariu

Urmărește-ne