Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

ACCEPȚI O PROVOCARE? 

Te provoc să îi oferi copilului zilnic un alt fruct sau legumă! 

Află aici mai multe !

Nou Ardei umpluți la cuptor

A sosit toamna! Și odată cu ea și bogăția de legume și fructe. Încerc să îi ofer domnișoarei T. cât mai multe legume și fructe de sezon, în diverse combinații de ingrediente.

Astăzi a sosit rândul ardeilor. Până acum singurul mod în care a acceptat să mânânce ardeii au fost cruzi, în sandvici sau salate. Așa că m-am gândit să pregătesc Ardei umpluți. Dar nu rețeta clasică, cei fierți în sos, ci o variantă puțin diferită, pregătită la cuptor.


Rețeta este ușor de preparat, fiind o variantă ușor adaptabilă gustului copilului tău. Poți să folosești diverse feluri de carne tocată sau să folosești această rețetă pentru a camufla în compoziția de carne legumele cu care nu este tocmai prieten ( de exemplu dovlecel sau zucchini ras). La toate acestea se adaugă faptul că ardeii sunt gătiți la cuptor, ceea ce te ajută la păstrarea nutrienților, dar și la economisirea timpului tău.


 

          Timp de preparare: 25 minute


          Timp de gătire: 30 minute

          

        Număr de porții: 6 bucăți    


Iată cum prepar eu Ardei umpluți la cuptor




- 500 gr carne tocată de vită/pui/porc/curcan , ce preferi

- 6 ardei mari *

- 10 ciuperci medii

- 2 cepe medii

- 1 conservă porumb

- 3 căței de usturoi

- 3 lingurițe pastă de roșii/ cubulețe de suc de roșii *

- 5 lingurițe sare

- 2 lingurițe oregano

- 2 linguri ulei

- 1/4 apă călduță

- 1 ou întreg

- 100 gr mozzarela rasă


* Ardeii cei mai buni pentru această rețetă sunt ardeii bell-pepper - cei grași, mari, care se găsesc în trei culori: roșii, galbeni și verzi. 


  Un pont MamaChef despre cum să ai suc de roșii proaspăt indiferent de sezon și fără a fierbe bulion! Suc de roșii congelat și porționat







1. Începe prin a spăla bine ardeii. Taie capacul și scoate sâmburii, apoi clătește interiorul cu puțină apă rece.


2. Curăță ciupercile, ceapa și usturoiul și taie-le în cubulețe mici.


3. Încălzește o tigaie anti-aderentă, apoi pune uleiul, ceapa și usturoiul. Amestecă puțin și adaugă 2 lingurițe de sare (acesta va ajuta la eliminarea sucului din ceapă și nu se va arde). Gătește, la foc mic, până când ceapa devine transparentă. 




4. Adaugă carnea și gătește, amestecând constant, până devine maronie (aproximativ 5 - 7 minute).




5. Poți adăuga ciupercile, restul de sare și oregano. Dizolvă pasta de roșii în apă și toarnă peste compoziția din tigaie, apoi adaugă porumbul. Amestecă să se omogenizeze compoziția, acoperă cu un capac și gătește 15 minute, la foc mic.


6. Între timp, unge cu puțin ulei o formă de copt (de preferat de 30x20 cm, din ceramică sau yena). Așează ardeii în 3 rânduri, câte 2 ardei pe fiecare rând. Pre-încălzește cuptorul la 200 de grade C.




7. Spală oul, sparge-l într-un bol și bate-l puțin. Când este gata carnea, adaugă oul bătut peste compoziția de carne și legume, amestecă până la omogenizarea oului. Stinge focul.


8. A sosit momentul să umpli ardeii cu compoziția de carne și legume. Pune capacele peste ardei.




9. Pune o foaie de copt deasupra și coace ardeii umpluți în cuptor la 200 de grade C pentru 25 de minute. 




10. Scoate ardeii din cuptor, îndepărtează foaia de copt și capacele ardeilor. Adaugă mozzarela rasă și mai pune ardeii la cuptor (fără capace) încă 5 minute, până se topește mozzarela.






Ardeii umpluți la cuptor sunt gata si așteaptă să fie serviți alături de cartofi natur sau orice altă garnitură preferă copiii!




Vrei să știi ce aport nutrițional aduce organismului acest fel de mâncare?




Carnea este esențială în buna dezvoltare a copiilor. Copii au nevoie să consume constant carne datorită conținutului important de proteine, grăsimi și nutrienți. Iată doar câteva beneficii pe care le oferă consumul de carne la copii:

* carnea este o sursă completă de proteine, care conține toți aminoacizii necesari funcționării corpului și minții;

* carnea este cea mai bună sursă de fier și vitamina B12;

* carnea ajută la dezvoltarea mușchilor puternici și susține dezvoltarea oaselor;

* carnea oferă energie de lungă durată. 


Ardeiul gras face parte dintre alimentele care sunt recomandate a fi consumate de către copii, atât în stare crudă, cât și gătiți, ei păstrându-și beneficiile pentru sănătate. Ardeiul este un depozit important de fibre, vitamina A, B6, B9, C și minerale - fier și potasiu, ajutând la întărirea sistemului imunitar, al vederii și dezvoltării creierului. 


Ciuperca este un aliment cu un depozit bogat de nutrienți importanți pentru buna dezvoltare a copilului.
Ciuperca este o bună sursă de proteine vegetale, vitamine (tiamină, riboflavină, niacină, acid pantotenic, folat) și minerale (seleniu).
Ciupercile sunt considerate a fi printre cele mai ”curate” alimente, din punct de vedere al conținutului redus de pesticide.
Pentru a încorpora cât mai multe ciuperci în dieta copilului tău, adaugă ciuperci la preparate cartofi,  ouă, pizza, tarte sărate sau salate. 








Poate te interesează și:

Trucuri în bucătărie -  Ponturi MamaChef

Răsfață-ți pielea cu ingredientele din cămară - Cosmetica din bucătărie

Distrează-te cu cei mici - Idei de activități pentru copii

Informații utile despre alimente - Știai că...?


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Ardei umpluți la cuptor

  • Vizualizări: 313
  • Cod produs: AULC
  • Disponibilitate: În Stoc

Etichete: ardei umpluti, rețete pentru copii, rosii, oregano, pui, porc, vită, curcan, porumb