Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

ACCEPȚI O PROVOCARE? 

Te provoc să îi oferi copilului zilnic un alt fruct sau legumă! 

Află aici mai multe !

Conopidă crocantă la cuptor

Conopida, sora mai cunoscută al lui broccoli, nu este nici ea tipul de legumă pe care cei mici să te roage să le o gătești.

Și atunci, cum faci să le oferi micilor mofturoși beneficiile nutritive, deloc de neglijat, ale conopidei? 


Îți propun o rețetă economică, simplă și rapidă, la cuptor, dar vezi și alte moduri în care poți prepara conopida și alte legume și  idei Cu ce să asezonezi legumele, fără a folosi doar sare și lactate.


Avantajul rețetei este că, pe lângă faptul că nu ai mare lucru de preparat - toată munca o face cuptorul - prin coacere conopida își schimbă mult gustul, devenind dulceagă și crocantă. Iar în combinație cu aroma usturoiului, devine un deliciu de nerefuzat. 


Nu ezita să îi implici și pe cei mici în bucătărie. Roagă-i să te ajute să rupă buchețelele de conopidă, să pună ingredientele sau să întindă conopida în tavă. 


          Timp de preparare: 10 minute


          Timp de gătire: 20 minute

          

        Număr de porții: 4 - 6 porții      


Iată cum prepar eu Conopidă crocantă la cuptor:




- 1 conopidă mare 

- 3 căței mari de usturoi

- 80 gr parmezan

- 80 gr pesmet

- 20 ml ulei de măsline

- sare



1. Conopida o tai în buchețele mici, uniforme și o speli bine, apoi o pui într-un castron generos. Poți să folosești și o pungă mare, cu fermoar, 


 Spălatul legumelor și fructelor este o etapă obligatorie înainte de a le găti sau servi. Iată o metodă simplă, ieftină și naturală de îndepărtare a impurităților de pe legume și fructe. 


2. Cureți cățeii de usturoi și îi zdrobești cu presa de usturoi. 


3. Razi parmezanul. 


4. Pre-încălzești cuptorul la 200 grade C. Ideal ar fi să folosești o tavă anti-aderentă cu margini joase. Poți folosi și hârtie de copt, dacă vrei. 


5. Amesteci usturoiul cu uleiul de măsline. 


6. Torni amestecul de ulei și usturoi peste conopidă și amesteci cu o spatulă, până fiecare bucățică de conopidă este acoperită. 


7. Adaugi treptat pesmetul și amesteci pentru omogenizare. 


8. La fel procedezi și cu parmezanul ras, amestecând pentru a se acoperi conopida uniform. Sărează (3 - 4 lingurițe), dar ține cont că și brânza folosită este sărată. 


9. Așezi conopida în tavă cât mai uniform și o coci la 200 grade C pentru 15 minute. Scoți tava și întorci conopida pentru a se coace uniform pe ambele părți. Mai lași în cuptor pentru 5 minute. 



  Vezi Ce alte legume mai poți găti la cuptor și cât durează prepararea lor


Conopida crocantă la cuptor este pregătitâ să fie savurată de cei mici, alături de iaurt sau alte sosuri reci.







Vrei să știi ce aport nutrițional aduce organismului acest fel de mâncare?




Conopida atrage atenția cu valoarea sa nutritivă ridicată, fiind un depozit de vitamine și minerale pe care nu ar trebui să îl neglijăm atunci când luăm în calcul dieta celor mici.


Conopida este foarte benefică pentru organismele în creștere ale copiilor. Iată, pe scurt, ce conține și cum contribuie la buna dezvoltare a micuților noștri:

- vitamina C - importantă pentru susținerea sistemului imunitar (în lupta cu răcelile);

- vitamina K - ajută la coagularea sângelui (mai ales la vindecarea genunchilor zdreliți)

- vitamina B6 - cu rol important în dezvoltarea creierului și formarea globulelor roșii;

- mangan - antioxidant mineral, care ajută la stimularea metabolismului copilului;

- potasiu - esențial pentru buna funcționare a mușchiilor, sistemului nervos, inimii și rinichiilor.







Poate te interesează și:

Trucuri în bucătărie -  Ponturi MamaChef

Răsfață-ți pielea cu ingredientele din cămară - Cosmetica din bucătărie

Distrează-te cu cei mici - Idei de activități pentru copii

Informații utile despre alimente - Știai că...?


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Conopidă crocantă la cuptor

  • Vizualizări: 5602
  • Cod produs: CCC
  • Disponibilitate: În Stoc