Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

ACCEPȚI O PROVOCARE? 

Te provoc să îi oferi copilului zilnic un alt fruct sau legumă! 

Află aici mai multe !

Supă - cremă de ciuperci

Pur și simplu, un deliciu plin de nutrienți! Cremoasă, cu doar câteva ingrediente, simplu de preparat, supa-cremă de ciuperci este o variantă ideală de a introduce în dieta copiilor ciupercile, oferindu-le sănătate într-un bol.  


Supele-creme, în general, sunt cele mai la îndemâna noastră atunci când vrem că oferim legume cât mai diverse copiilor, care, într-o ciorbă clasică, ar fi cu siguranță pescuite cu atenție de aceștia.


 Vezi cum poți face o supă-cremă în 4 pași.


Secretul supei-cremă de ciuperci este eliberarea aromei ciupercilor prin sotarea în puțin unt, până la caramelizare și folosirea unei smântâni de calitate, care să îi ofere textura cremoasă. În rețeta pe care ți-o propun nu folosesc făină și rântașul ca mod de preparare (care nu este prea sănătos, cu atât mai mult pentru copii).


 Ciupercuța cea veselă le aduce celor mici o poveste emoționantă și plină de învățăminte - Ciupercuța și povestea ei



          Timp de preparare: 15 minute


          Timp de gătire: 30 minute

          

        Număr de porții: 4 - 6       


Iată cum prepar eu Supă-cremă de ciuperci:




- 500 gr ciuperci champignion albe sau brune

- 2 cepe 

- 6 -7 căței de usturoi

- 30 gr unt

- 2 linguri ulei

- smântână de gătit 200 ml

- zeamă din supă de carne sau legume - 500 ml

- cimbru proaspăt sau uscat

- amidon de porumb - 2 lingurițe 

- sare

- piper




1. Înainte de a începe pregătirea supei-creme de ciuperci, asigură-te că ai disponibilă zeama unei supe de carne sau legume. 


2 Curăță legumele  de coajă - ciupercile, ceapa, usturoiul. Ciupercile și usturoiul le tai felii, iar ceapa cubulețe. 


    



3. Într-o oală, pune untul și uleiul și lași să se încălzească puțin, nu trebuie încins. Adaugă ceapa și usturoiul și amestecă puțin, apoi pune și o linguriță de sare. Aceasta va ajuta la eliberarea sucului din ceapă și o va înmuia, fără a se arde. Gătește, la foc mic, pentru 5 minute, până când ceapa devine transparentă.




4. Adaugă ciupercile și gătește-le la foc mediu până încep să dea drumul sucului. Poți să adaugi puțină sare, pentru a grăbi eliberarea lichidului. Pune cimbrul și continuă să le gătești, la foc mic, până când tot lichidul se va evapora (aproximativ 10 - 15 minute).


   


5. Este momentul să adaugi supa și să mai lași să fiarbă în clocot maxim 5 minute. 



6. Pentru a pasa legumele, am folosit un blender vertical, dar poți folosi și un robot de bucătărie, consistența fiind și mai fină. Blenduie până când obții o cremă fină. Dacă dorești poți să o și strecori prin sită sau, dimpotrivă, poți păstra ciuperci întregi pentru a le pune în bol când servești.



7. După ce ai transformat supa în cremă este momentul să adaugi agentul de îngroșare - amidonul de porumb. Majoritatea rețetelor recomandă folosirea făinii, dar îți propun să încerci amidonul de porumb (dacă nu ai făcut-o deja) cel puțin din următoarele motive:

- spre deosebire de făină, nu are gust în mâncare;

- în momentul în care îl dizolvi în lichid nu formează cocoloașe;

- se gătește mai repede ca și făina și trebuie folosită o cantitate mai mică (proporția este 1 lingură amidon = 2 linguri făină)

- este mult mai sănătos decât făina și nici nu conține gluten.


Dizolvă amidonul în 1 - 2 lingurițe de apă sau supă, până are consistența smântânii lichide. Adu supa-cremă la punctul de fierbere și adaugă amidonul, în fir subțire, amestecând energic. Fierbe, la foc mic, pentru 5 minute sau până observi că supa-cremă a devenit mai groasă, apoi stinge focul.


8. Adaugă smântâna lichidă. Acesta ar trebui să fie la temperatura camerei. Dacă este rece, de la frigider, pentru a evita șocul termic, pune un polonic de supă-cremă fierbinte în smântână. Amestecă până se omogenizează complet.


  



Supa-cremă de ciuperci este gata! A sosit momentul să o servești micilor pofticioși, fierbinte alături de crutoane de pâine prăjită. Poftă buna!








Vrei să știi ce aport nutrițional aduce organismului acest fel de mâncare?




Ciuperca este un aliment cu un depozit bogat de nutrienți importanți pentru buna dezvoltare a copilului.
Ciuperca este o bună sursă de proteine vegetale, vitamine (tiamină, riboflavină, niacină, acid pantotenic, folat) și minerale (seleniu).
Ciupercile sunt considerate a fi printre cele mai ”curate” alimente, din punct de vedere al conținutului redus de pesticide.
Pentru a încorpora cât mai multe ciuperci în dieta copilului tău, adaugă ciuperci la preparate cartofi,  ouă, pizza, tarte sărate sau salate. 






 Poate te interesează și:

Trucuri în bucătărie -  Ponturi MamaChef

Răsfață-ți pielea cu ingredientele din cămară - Cosmetica din bucătărie

Distrează-te cu cei mici - Idei de activități pentru copii

Informații utile despre alimente - Știai că...?


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Supă - cremă de ciuperci

  • Vizualizări: 3507
  • Cod produs: SCC
  • Disponibilitate: În Stoc