Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

ACCEPȚI O PROVOCARE? 

Te provoc să îi oferi copilului zilnic un alt fruct sau legumă! 

Află aici mai multe !

Supă - cremă de broccoli

Broccoli, broccoli și iar... broccoli. Atât de sănătos pentru copii, dar atât de greu acceptat de majoritatea dintre ei. Dar, aici intervine imaginația mamei care face o magie în bucătărie și din câteva ingrediente sănătoase crează un preparat rapid, delicios și sănătos - supa-cremă de broccoli. 


Supa-cremă pe care ți-o prezint mai jos este o rețetă adaptată după gustul domnișoarei T., care nu este chiar un fan broccoli. Pentru a atenua gustul acestuia eu folosesc cartofi, ce oferă cremozitate și consistență supei.

De asemenea, pentru a păstra cât mai bine nutrienții din ingrediente, am folosit metoda de gătit la abur. 


 Despre cum să gătești bogat în nutrienți ți-am pregătit o serie de articole despre metodele de gătit sănătos, timpii de gătire sau cu ce să asezonezi legumele gătite astfel, dar fără a folosi doar sare sau lactate.



          Timp de preparare: 15 minute


          Timp de gătire: 30 minute

          

        Număr de porții: 4 - 6       


Iată cum prepar eu Supă-cremă de broccoli:




- 1 kg de broccoli

- 4 cartofi albi mici spre medii

- 6 căței usturoi

- 1 linguriță semințe de chimen

- 60 gr unt

- 400 ml apă

- 1 linguriță sare

- iaurt 

- piper, după gust



1. Rupe broccoli în buchețele mici, pentru a se găti uniform.


2. Spăla bine broccoli. Este o operațiune care trebuie făcută cu mare atenție pentru ca broccoli, spre deosebire de alte legume (cartofii sau morcovii) nu se curăță de coajă și nici nu se pot freca sub jet de apă. De aceea, îți recomand un truc simplu, natural și necostisitor pe care îl găsești aici .


3. Curăță cartofii de coajă și taie-i cubulețe de 2,5 cm, apoi curăță și usturoiul de coajă, lăsându-l întreg.


4. În cazul în care folosești o oală specială de gătit la abur, care are recipient în care se pune apa și sita pentru legume, poți proceda așa cum am făcut eu, punând cartofii la fiert în recipientul de apă. Dacă folosești o oală normală și dispozitivul de gătit la abur, atunci  pui cartofii la fiert în altă cratiță.


5. După ce ai stabilit strategia, începi prin a pune apa rece în recipientul în care fierbi cartofii, adaugi cartofii și pui oala pe aragaz la foc mediu. 


 Dacă te întrebi de fiecare dată când vrei să pui la  fiert legumele ce să folosești  ”Apă rece sau fierbinte”, te invit să consulți infograficul pe care l-am creat în acest sens și care sper să îți fie util.


6. Când cartofii dau în clocot, adaugă sarea și semințele de chimen pe care pe pui într-un infuzor de ceai pentru a nu se împrăștia. Poziționează sita pentru legume și pune usturoiul întreg, acoperă cu capacul.  Lasă la fiert 10 minute.


7. A sosit momentul să pui broccoli în compartimentul de abur și fierbe 15 minute la foc mic.


8. Când au fiert legumele, transferă-le într-o oală pentru a le mixa cu blender-ul vertical. Păstrează lichidul de la cartofi și adaugă o parte din ea peste legume. 


9. Pasează totul blender-ul până devin pastă. Completează cu lichid, dacă este necesar.


10. Adaugă jumătate din cantitatea de unt, omogenizează, apoi cealaltă jumătate și încorporează-l bine.



Supa-cremă de broccoli este gata acum. Poți să o servești cu crutoane de pâine prăjită și o linguriță de iaurt și un praf de piper proaspăt râșnit.




Vrei să știi ce aport nutrițional aduce organismului acest fel de mâncare?




Broccoli are reputația unui super-aliment. Este sărac în calorii, dar extrem de bogat în nutrienți și antioxidanți care susțin sănătatea organismului. Broccoli este o sursă bogată de vitamine (vitamina C, A, B9, E și K) minerale (zinc, cupru, calciu, seleniu, fosfat) și antioxidanți.


Cartoful este la rândul său o sursă bună de fibre, vitamine și minerale, păstrându-le chiar și atunci când este gătit.  Fierul, fosforul, zincul, calcul și magneziul din cartof ajută la dezvoltarea și menținerea sănătoasă a sistemului osos. De asemenea, cartoful este o sursă bună de vitamina C ( cu rol în creșterea imunității), vitamina B6 (cu rol esențial în metabolismul energetic), vitamina B9 ( important în sinteza și repararea ADN -ului), dar și de fibre (cu rol în menținerea sănătății tractului digestiv).








 Poate te interesează și:

Trucuri în bucătărie -  Ponturi MamaChef

Răsfață-ți pielea cu ingredientele din cămară - Cosmetica din bucătărie

Distrează-te cu cei mici - Idei de activități pentru copii

Informații utile despre alimente - Știai că...?


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Supă - cremă de broccoli

  • Vizualizări: 3028
  • Cod produs: SB
  • Disponibilitate: În Stoc