Pentru că este sezonul lor, al roșiilor, aș vrea să îți ofer o idee prin care să poți păstra sucul de roșii pentru mai mult timp, fără să îți ocupe mult loc și fără să îl transformi în bulion: porționat și congelat în pungi de gheață.
Am folosit acest truc prima dată cu un suc de roșii la tetrapack. Pentru că îmi rămăsese o cantitate destul de mare, iar păstrat la frigider, după deschidere se degradează destul de repede (eu nu gătesc chiar des cu suc de roșii), m-am gândit să îl congelez, dar nu știam exact în ce anume să îl pun, mai ales că nu dispun de spațiu generos în congelator. Așa că mi-a venit ideea să îl torn în pungi pentru gheață, rezultând astfel porții individuale, un cub fiind aferent unei linguri de supă de suc de roșii.
Problemă rezolvată, suc salvat, spațiu economisit!
Acesta ar fi o variantă perfectă și dacă se întâmplă să ai mai multe roșii care s-au înmuiat și nu mai pot fi consumate ca atare.
Le poți îndepărta pielița, le tai în jumătate și le pui în blender de la robotul de bucătărie sau într-un bol pentru a folosi blenderul vertical.
Mixezi bine până se macină și semințele.
Dacă vrei să fie și mai fin, poți să îl strecori printr-o strecurătoare fină.
Apoi, folosind o pâlnie, umpli pungile de gheață, le sigilezi și le pui la congelator.
Simplu, rapid, economic!
Scrie un comentariu