Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Să gătim cu brânzeturi!

Publicat de marcela 17.06.2020 0 Comentarii Ponturi MamaChef,

Copiilor tinde să le placă brânzeturile, fie că este vorba de sandvișuri cu cașcaval, macaroane sau spaghete cu cedar, pizza cu mozzarela sau un sos de brânzeturi, ceea ce poate face mai ușor să-ți determini copilul să mănânce calciul și proteinele de care are nevoie.

 

Așadar, dragi mămici...

Să gătim cu brânzeturi!

 

Și pentru ca să fie totul cât mai simplu, câteva ponturi, ce să faci și ce nu faci când gătești cu brânzeturi:

 

 

  • Folosește brânza la temperatura camerei – acesta ajută ca brânza să atingă mai repede punctul de topire. Previne schimbarea bruscă de temperatură, ceea ce duce la coagularea prea rapidă a proteinelor și eliminarea grăsimii, formându-se cocoloașe. 
  • Rade brânza  - procedând astfel brânzeturile se distribuie uniform, ajutând la o topire mai rapidă. Bucățile mari de brânzeturi se topesc mai greu și tind să se gătescă excesiv. 

  • Folosește foc mic - gătind brânzeturile la foc mic previne eliminarea grăsimii. Pentru un rezultat bun, adaugă brânzeturile la final, astfel încât să atingă punctul de topire și să nu se gătească prea mult.

  • Adaugă puțin acid -  atunci când pregătești sosuri, supe sau fondue adaugă puțină zeamă de lămâie, ceea ce va ajuta la menținerea unei texturi netede a preparatului. Acidul va acționa asupra calciului din brânzeturi, păstrându-l separat de proteine, rămânând fluid. 

  • Adaugă amidon - puțin amidon de porumb sau făină adaugate în sosul pe bază de brânzeturi previne tăierea acestuia. 

 

Nu amesteca prea energic - amestecând prea repede poate avea ca efect un întărirea brânzeturilor și preparatul nu va avea textură fluidă. 

Nu servi preparatele pe bază de brânzeturi reci  temperatura scăzută întărește brânzeturile  

Nu folosi decât brânzeturile potrivite preparatului. Vezi Ghidul brânzeturilor

 

 

 

Scrie un comentariu

Urmărește-ne