Ghivecele cu plante arată minunat în bucătărie, plantele aromatice dau savoare mȃncărurilor şi băuturilor, dar te invit să descoperi şi cȃteva lucruri mai puțin cunoscute despre acestea!
Pătrunjel
Este bogat în proteine, vitamina C, betacaroten, uleiuri esentiale, flavonoide, fier, calciu, fosfor, mangan, sulf, inositol si vitamina K.
Leuştean
Ceaiul preparat din semințe de leuștean liniștește rapid durerile de stomac.
Mărar
Tulpinile și frunzele de mărar au fost folosite ca monedă pentru a plăti în trecut.
Cimbru
Soldații romani se îmbăiau în infuzie de cimbru pentru a căpăta forță și energie.
Cimbrişor
Tonic şi stimulent, face minuni în perioadele de convalescență după gripă
Salvie
Legenda spune că această plantă a fost binecuvântată de Fecioara Maria, pentru a vindeca suferințele oamenilor.
Coriandru
Cel mai des folosim în bucătărie fructe uscate de coriandru, dar și frunzele proaspete au o aromă deosebită şi sunt utilizate în bucătăria asiatică.
Busuioc
Ați încercat limonada cu frunze proaspete de busuioc? Este minunată!
Rozmarin
Purifică aerul, fiind un excelent antiseptic.
Oregano
Preluat de romani de la grecii antici, oregano este azi condimentul simbol al bucătăriei mediteraneene. Soldații americani l-au descoperit în Italia, în timpul celui de-al doilea război mondial și l-au adus în SUA, unde este folosit în preparate diverse.
Menta
Există circa 30 de variațiuni de mentă, cele mai populare fiind spearmint, pepper mint şi orange mint.
Cu drag,
Daria - decorator de interioare - designer de textile - magician in amenajari - psiholog de case
daria@greenwood-team.ro
0728/679.669
Scrie un comentariu