Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Pont#21 - Fă magie în bucătărie

Publicat de marcela 06.05.2020 0 Comentarii Ponturi MamaChef,

Îți place să combini condimentele și să creezi tot felul de combinații de arome? 

 

Mi-a plăcut întotdeauna să fac propriile mele amestecuri de condimente de casă  și m-am gândit să îți sugerez și ție această idee, care poate să fie o activitate foarte educativă și distractivă de făcut cu cei mici în bucătărie. Astfel, îi putem învăța despre mirosuri, culori, texturi, chiar și gusturi. 

 

În cazul în care ești mămică cu burtică, îți recomand să te informezi care sunt condimentele care nu sunt recomandate a fi consumate pe perioada sarcinii. 

 

Dar, poate te întrebi de ce ar trebui să-ți faci în casă mix-urile când se găsesc foarte simplu de cumpărat? 

 

  1. Mănânci sănătos. Atunci când prepari tu amestecurile știi exact ce ingrediente folosești, fără potențiatori de aromă sau alți aditivi care se folosesc de obicei la cele din magazine. Este extrem de important acest aspect mai ales când gătești pentru copii. 

  1. Te adaptezi la gusturile și nevoile celor din familie (în caz de intoleranțe alimentare). 

  1. Folosești ceea ce ai în cămară. Nu ai toate condimentele pentru a face unul dintre aceste condimente de casă? Nici o problema! Cel mai probabil poți găsi un înlocuitor adecvat.  În curând îți pregătesc și  Ghidul condimentelor – cu ce înlocuiesc? 

  1. Economisești bani, pentru ca, în general, amestecurile din magazin sunt destul de scumpe, plus că se găsesc și la gramaje destul de mari. Chair dacă nu se strică, toate condimentele uscate îți pierd din aromă și culoare cu trecerea timpului. 

  1. Te distrezi. Implică-i și pe cei mici și creați împreună magie în bucătărie.

 

 Dacă am reușit să te conving, spor la magie!  

 

Pentru a face cât mai simplu totul, am realizat un infografic în care îți voi prezenta câteva combinații de condimente și cum să le folosești. 

 

combinatii de condimente facute in casa

 

Aș fi bucuroasă să îmi scri într-un comentariu care sunt creațiile tale în materie de condimente. 


Cu drag,

Scrie un comentariu

Urmărește-ne