-
Coșul este gol!
Copiilor tinde să le placă brânzeturile, fie că este vorba de sandvișuri cu cașcaval, macaroane sau spaghete cu cedar, pizza cu mozzarela sau un sos de brânzeturi, ceea ce poate face mai ușor să-ți determini copilul să mănânce calciul și proteinele de care are nevoie.
Așadar, dragi mămici...
Să gătim cu brânzeturi!
Și pentru ca să fie totul cât mai simplu, câteva ponturi, ce să faci și ce nu faci când gătești cu brânzeturi:
Rade brânza - procedând astfel brânzeturile se distribuie uniform, ajutând la o topire mai rapidă. Bucățile mari de brânzeturi se topesc mai greu și tind să se gătescă excesiv.
Folosește foc mic - gătind brânzeturile la foc mic previne eliminarea grăsimii. Pentru un rezultat bun, adaugă brânzeturile la final, astfel încât să atingă punctul de topire și să nu se gătească prea mult.
Adaugă puțin acid - atunci când pregătești sosuri, supe sau fondue adaugă puțină zeamă de lămâie, ceea ce va ajuta la menținerea unei texturi netede a preparatului. Acidul va acționa asupra calciului din brânzeturi, păstrându-l separat de proteine, rămânând fluid.
Adaugă amidon - puțin amidon de porumb sau făină adaugate în sosul pe bază de brânzeturi previne tăierea acestuia.
Nu amesteca prea energic - amestecând prea repede poate avea ca efect un întărirea brânzeturilor și preparatul nu va avea textură fluidă.
Nu servi preparatele pe bază de brânzeturi reci - temperatura scăzută întărește brânzeturile
Nu folosi decât brânzeturile potrivite preparatului. Vezi Ghidul brânzeturilor
Scrie un comentariu