Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Plantează un sâmbure de avocado

Publicat de marcela 30.04.2020 0 Comentarii Activități copii 5 - 7 ani,

Baza unui adult sănătos se clădește încă din copilărie. Modul în care percepe alimentele, care sunt sănătoase și care sunt de evitat, cum cresc fructele sau legumele ori ce fel de magie face mama în bucătărie când transformă ingredientele în bunătăți, toate acestea se pot învăța implicându-l și invitându-l pe terenul tău de joacă - bucătăria.

 

Dacă tocmai pregătești o cremă de avocado și cel mic este prin preajma ta, iată o idee de activitate prin care poți să îl înveți despre avocado:

 

Cum să crească un avocado din sâmbure

 

Mai întâi, sâmburele de avocado trebuie pus la germinat pentru câteva zile, apoi după ce încep să i se dezvolte rădăcinuțele, va trebui plantat într-un ghiveci cu pământ.

 

La noi proiectul este în derualre, domnișoara T. a pus de curând sâmburele - pe Antonio Avocado -  la germinat, procedând astfel:

 

1. Ai nevoie de:

- sâmbure de avocado

- un pahar cu apă (ar fi indicat apă plată, nu de la robinet)

- 3 scobitori

 

 

 

2. Întorci sâmburele cu vârful în sus. Înfigi cu grijă scobitorile în sâmbure, în partea dinspre vârf. Pentru siguranța copiilor mai mici, poți să le faci tu găurile, apoi să poziționeze ei scobitorile.

        

 

3. Așezi sâmburele în paharul cu apă și te asiguri ca partea inferioară a acestuia să fie scufundată complet în apă. 

 

 

4. Sâmburele se lasă la germinat pentru 10 - 14 zile, într-un loc luminos, poate chiar pe pervazul ferestrei.  Nu uita să schimbi apa din 3 în 3 zile!

 

5. După două săptămâni ar trebui să îi apară rădăcinuțele pentru a-l putea planta în ghiveciul cu pământ.

 

Vom reveni și noi cu vești despre Antonio Avocado cât de curând!

 

UPADATE 11.06.2020 : Revenim cu veși despre Antonio Avocado - după mai bine de o lună și jumătate, îngrijit cu multă iubire de către dominșoara T., se pare că Antonio Avocado...prinde rădăcini, ceea ce înseamnă că, în curând îl vom planta în pământ!

 

Promitem să vă ținem la curent cu evoluția sa!

Până atunci îți dorim spor la plantat!

 


 

Cu drag,

 

 

 

Scrie un comentariu

Urmărește-ne