Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Pont # 11 - 5 pași către siguranța alimentelor acasă

Publicat de marcela 10.04.2020 0 Comentarii Ponturi MamaChef,

Pont # 11 - 5 pași către siguranța alimentelor acasă

 

Ziua de 7 aprilie a fost decretată, încă din 1950,  de către OMS (Organizația Mondială a Sănătății) Ziua Mondială a Sănătății și este considerată ca o oportunitate a organizației de a atrage atenția la nivel mondial asupra unui subiect de importanță majoră pentru sănătatea globală în fiecare an. OMS organizează în această zi evenimente internaționale, regionale și locale legate de o anumită temă.  

 

Astfel, în 2015 OMS a atras un semnal de alarmă asupra siguranței alimentelor. Scopul a fost  sensibilizarea și înțelegerea cu privire la siguranța alimentelor atât în ceea ce privește procesarea industrială, cât și cea de acasă. Potrivit OMS , peste 200 de boli sunt cauzate de alimente care conțin bacterii dăunătoare, paraziți, viruși și multe alte elemente chimice. Iar un număr extrem de mare de persoane se îmbolnăvesc de boli de origine alimentară, dobândite din lipsa unei igiene corespunzătoare în procesul de preparare a hranei : Salmonella, E.coliListeria etc. 

 

În această ordine de idei, în scopul conștientizării importanței păstrării unei igiene riguroase atunci când pregătim mâncarea, OMS a elaborat o serie de recomandări, pe care ți le prezint în infograficul de mai jos.

 

 

Vezi și alte idei și trucuri în bucătărie în Ponturi MamaChef.

 

 

Scrie un comentariu

Urmărește-ne