Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Pont # 12 - Marea congelare 1

Publicat de marcela 20.04.2020 0 Comentarii Ponturi MamaChef,

Marea congelare - Ghidul congelării și decongelării corecte

 

Congelarea este una dintre cele mai economice și rapide metode de conservare a alimentelor. 

Frigul extrem încetinește creșterea microorganismelor și modificările chimice care afectează calitatea sau determină stricarea alimentelor. Chiar dacă trece un timp de la congelare, mâncarea este sigură pentru consum, având un gust la fel de bun ca în ziua în care a fost înghețată. Totuși, calitateadepinde, în mare parte, de procedeul de congelare: modul în care au fost ambalate alimentele, metoda de înghețare, cât timp este păstrat sau  temperatura congelatorului, precum și modalitatea de decongelare . 

Utilizează acest ghid pentru a afla cum să procedezi corect atunci când congelezi și decongelezi alimentele pentru a le consuma sau găti. 

Consultă de asemenea și Ghidul alimentelor care se congelează și  care nu, precum și Ghidul termenelor de valabilitate în congelator pentru fiecare grupă de alimente  

 

Congelarea si decongelarea corecta a alimentelor

 


 

Poate te interesează:

Trucuri în bucătărie -  Ponturi MamaChef

Răsfață-ți pielea cu ingredientele din cămară - Cosmetica din bucătărie

Distrează-te cu cei mici - Idei de activități pentru copii

Informații utile despre alimente - Știai că...?

 

Scrie un comentariu

Urmărește-ne