Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Timpi de gătire la abur al legumelor

Publicat de marcela 04.02.2020 0 Comentarii Metode de gătit sănătos,

Asigurarea unei alimentații bogate în nutrienți (macro și micronutrienți) ar trebui să fie procuparea principală a mămicilor atunci când prepară alimentele. Fie că ești însărcinată, alăptezi sau prepari hrana bebeușului sau copilului tău trebuie să știi că un aport corect și echilibrat de nutrienți asigură o bună dezvoltare atât fizică, dar și a inteligenței copilului tău. 

 

De aceea este extrem de important ca, pe lângă alegerea alimentelor sanătoase, să alegi și metodele cele mai sănătoase de preparare a alimentelor, astfel încât să își păstreze cât mai bine nutrienții, fără a se pierde prin procedeul de gătire.

 

Dacă alegi să gătești legumele la abur, pentru o gătire corectă ar trebui să respecți câteva reguli simple și timpii de gătire, pe care îi poți regăsi în infograficul de mai jos. Acești sunt timpi aproximativi, pentru o gătire ”al dente” a legumelor. Poți să salvezi și să listezi infograficul pentru a-l folosi de câte ori ai nevoie.

 

timpi de gătit legumele la aburi

 

 

Pentru a oferi celor mici legume cât mai gustoase și aromate, iată câteva idei de condimentare a legumelor fără a folosi doar sare și produse lactate.

 

Vezi și alte idei și trucuri în bucătărie în Ponturi MamaChef.

 

Cu drag,

 

retete pentru copii

Scrie un comentariu

Urmărește-ne