Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Cum sotezi uscat ciupercile

Publicat de marcela 05.02.2020 0 Comentarii Metode de gătit sănătos,

La începuturile mele în ale gătitului, uram să gătesc ciupercile. De ce? Pentru că de cele mai multe ori transformam mâncarea într-un soi de terci, brun – maroniu, relativ gustos, dar total neaspectos. 

Asta a fost demuuult, pentru că în timp am descoperit o metodă corectă de a pregăti ciupercile, astfel că acum am ajuns să ador să le gătesc, și fără să fiu lipsită de modestie, să creez propria rețetă de orez cu ciuperci, foarte apreciată de domnișoara T, care astfel a început să consume orez. 

Dar să revin la cum trebuie să gătești ciupercile corect, astfel încât să le pui în valoare atât textura, cât și aroma. ciuperci sotate

 

Se numește SOTARE USCATĂ. Și este un procedeu extrem de simplu. 

 

cum prepari

 

  • Cureți ciupercile ( în special ciuperci champinion) și le tai după preferintă (felii, bucăti mai mari, poți să le lasi și întregi, oricum ele scad mult în volum) 

  • Încingi o tigaie goală, non-aderentă, fără a pune absolut nimic în ea, nici grăsime, nici apă, nici condimente. Nimic!  

  • Când e suficient de încinsă, adaugi ciupercile și amesteci continuu. Căldura va elibera lichidul din ele, vei vedea cum tigaia se umple de lichid. Gătește la foc mediu, amestecând pentru a preveni lipirea până când lichidul din tigaie se va evapora, iar ciupercile vor deveni maronii și extrem de aromate.  

  • Poți folosi ciupercile ca atare, asezonate cu puțină sare, piper sau condimente (vezi cu ce se potrivesc în  Idei de condimentare a legumelor) sau le poți adăuga la orez, cartofi sau paste.  

 

Metoda  este utilă și dacă vrei să congelezi ciupercile, eliminarea lichidului asigurând o congelare mai bună. 

 

Îți doresc sotare cu spor! 

 

Scrie un comentariu

Urmărește-ne