Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

5 pași pentru o bucătărie ordonată

Publicat de marcela 19.05.2020 0 Comentarii Daria BUTNARU - Secrete de designer,
1. Totul începe cu un plan de atac! Necesar: creion, hârtie şi determinare. Metoda: impărţiţi in categorii spaţiile de depozitare şi notaţi-le: sertare, corpuri de bază, corpuri superioare, blat de lucru, cămară, etc. Treceţi, în mare, tipurile de produse de care aveţi nevoie în bucătărie (veselă, tacâmuri, vase pentru gătit, aparate electrocasnice mici, produse de băcănie, condimente,etc). Apoi desemnaţi fiecărei categorii de produse, o zona de depozitare. Ţineţi cont de câteva aspecte: frecvenţa cu care folosiţi obiectele respective, greutatea si volumul lor, fluxul tehnologic. De exemplu, nu este indicat să punem un obiect greu in corpurile suspendate şi este util să depozităm uleiul pentru gătit aproape de plită. După ce aţi terminat de planificat, implementaţi soluţia câştigătoare! 
 
2. Scăpați de excesul de articole! Aruncați mâncarea expirată, farfuriile ciobite, vasele pe care nu le-aţi folosit niciodată, casoletele vechi de plastic, borcanele “de colecţie”. Păstrați numai obiectele în stare bună, aparatele care funcţionează corespunzător şi obiectele pe care le folosiţi cu adevarat. Fiți sinceri când sortați obiectele! Dacă nu ați utilizat un anumit gadget de bucătărie în ultimul an, scăpați de el. Poate fi un cadou frumos pentru altcineva!  
 
3. Curățați dulapurile sau sertarele goale și schimbați hârtia de pe rafturi înainte de a pune obiectele din nou în interior. De asemenea, spălați obiectele înainte de a le pune înapoi în dulapuri. 
 
4. Folosiţi soluţii inteligente pentru depozitare, precum organizatoarele speciale pentru sertare.  Puneți un bol decorativ pe blat sau pe un raft pentru a pune chei și alte obiecte mici. După o săptămână, curățați-l pentru a pune obiectele inapoi la locul lor. Astfel, veţi menţine blatul de lucru liber. 
 
5. Ţineţi un scăunel la îndemână pentru a ajunge la rafturile de sus. Astfel, nu veţi mai avea motiv pentru a nu pune la loc obiectele depozitate pe acestea.  
 
 
Spor la organizare! 
 
Pentru mai multe idei și sfaturi de design, te aștept în fiecare săptămână la ”Jurnal de designer ”
 
Cu drag,
 
Daria - decorator de interioare - designer de textile - magician in amenajari - psiholog de case
 
daria@greenwood-team.ro
 
0728/679.669
 
 
 
Sursa foto  Photo by Creatv Eight on Unsplash 

Scrie un comentariu

Urmărește-ne