-
Coșul este gol!
Gătitul la abur este util în prepararea legumelor și a peștelui.
Poți folosi această metodă pentru garnituri de legume sau supe creme, dar mai ales pentru prepararea mâncării pentru bebeluși.
Atunci când te decizi să folosești această metodă de gătit, ar trebui să respecți câteva reguli care te vor ajuta ca rezultatul să fie un preparat delicios.
Pregătește legumele. Legumele se spală și se taie în bucăți uniforme sau se lasă întregi, după preferință. Nu uita, însă, că bucățile mici se gătesc mai repede ca cele mai mari.
Adaugă apă în oala în care gătești, apoi introduci coșul și verifici ca apa sa nu atingă coșul în care vor fi puse legumele. Dacă trebuie adaugi sau scoți din apă. Așezi capacul pe oală cât mai etanș.
Pune apa la fiert pe foc mare. Când apa începe să fiarbă tare, în clocot, și vezi că încep să iasă aburi, este momentul să adaugi legumele.
Adaugă legumele, împrăștiindu-le uniform în coș, acoperă cu capacul și redu focul la minim. Fixează cronometrul.
Legumele sunt gata atunci când poți străpunge cu ușurință cu un cuțit partea cea mai groasă din legumă. Majoritatea legumelor au o culoare intensă atunci când sunt gata.
Închide focul și scoate legumele din oală. Dacă le lași trebuie să știi că ele vor continua să se gătească în continuare, ceea ce poate duce la o gătire excesivă.
Servește legumele după rețetă sau după gust.
Ți-am pregătit câteva Idei de asezonat legumele gătite la abur fără folosi doar sare sau produse lactate.
Îți doresc spor la aburit legume și la gătit bogat în nutrienți !
Cu drag,
Scrie un comentariu