Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Roxana BUCUR - Educaţie financiară pentru copii

 

MamaChef are plăcerea să ţi-o prezinte pe

ROXANA BUCUR - expert financiar, activând în domeniul financiar de mai bine de 6 ani ca planificator şi consultant fiduciar şi autoare de cărţi de educaţie financiară pentru copii.

Tânără, extrem de ambiţioasă şi perseverentă, Roxana se prezintă:

În baza experienței personale a luat ființă cartea de educație financiară pentru copii. Sunt pedagog în urma studiilor absolvite și manifest deschidere în ceea ce privește educația, considerând-o singura responsabilă de dezvoltarea comunității noastre și, respectiv a țării. Iubesc copiii și iubesc să ”predau” ceea ce eu am învățat sau/și am experimentat; toate fundamentate științific. Consider banii importanți. Da, recunosc acest lucru, deoarece de mic copil am observat că dacă vreau ceva nu este deajuns să îmi doresc și gata voi avea; am nevoie de resurse: bani pentru a îmi cumpăra ceea ce îmi doresc sau am nevoie.  Am trăit o copilărie în care am avut resurse limitate, bani, mai precis, astfel, copil fiind am păstrat orice mică resursă financiară ce ajungea pe mâinile mele, monede, în special, și îi păstram într-o gentuță; aceea era pușculița mea. La fiecare monedă strânsă mă bucuram și îmi plăcea să văd cum se adună, se ”înmulțesc” odată cu trecerea timpului, ceea ce mi-a format emoții pozitive în legătură cu gestionarea banilor și cu puterea mea de a economisi, de a salva bani pentru ca mai târziu să ajung să am bani. Am ajuns să primesc și bancnote din partea familiei mele, a rudelor și odată cu angajarea mea sezonieră la vârsta de 15 ani și jumătate am început să ”salvez” 90% din ”salariu”, ceea ce am făcut și mai târziu, ajungând la vârsta adultă economisind 60% din venituri. La vârsta de 17 ani mi-a deschis primul depozit bancar- primul meu produs financiar de gestionare a banilor mei și primul pas în realizarea obiectivului meu financiar - așa l-am văzut atunci - și anume: achiziția propriei locuințe. Devenind consultant fiduciar am aflat și soluții de investiții, multiplicarea banilor ceea ce mi-a sprijinit realizarea obiectivului financiar și amplificarea gradului de acumularea a fondurilor necesare realizării obiectivului meu financiar.

 

Ca părinţi ne preocupăm în permenţă să le oferim celor mici informaţii şi cunostinţe din cât mai multe domenii. Însă, când vine vorba de educaţie financiară, poate te întrebi "Educaţie financiară pentru copii? Pot  fi aceste concepte utile copilului?".

 

Dacă mă întrebai şi pe mine când domnişoara T. era mică, poate aş fi fost nedumerită, dar acum, ca părinte al unui copil de  6 ani, consider că educația financiară este o componentă importantă a educației copilului. Cu cât copilul se familiarizează mai repede cu noțiunile relaționate cu banii, cheltuielile, economiile, va dezvolta o anumită perspectivă asupra acestui aspect, al finanțelor, care îl va ajuta în viața de adult. Și, cred că cel mai important mod de a introduce educația financiară copiilor este învățarea prin joc.

 

De aceea, mă bucur să pot să îţi prezint e-book-ul  Roxanei Bucur 101 idei despre cum sa faci educație financiară copilului tau, excepţional tocmai prin faptul că îţi oferă idei de activităţi pe care le poţi face cu copilui pentru a-şi însuşi concepte adaptate intereselor şi nivelului de învăţare ale sale, începând cu vârsta de 3 ani.

Beneficiază de reducerea de 15% !

 

Beneficiază de reducerea de 15%

aplicând codul

mamachef

 

Pe Roxana Bucur o poţi urmări pe site-ul de educaţie financiară  www.psihologiabanilor.ro.