Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Tenul uscat

Publicat de marcela 21.01.2020 0 Comentarii Cosmetica din bucătărie,

Dacă în urma ”testului șervețelului” rezultatul arată că ești posesoarea unui ten uscat, iată câteva informații care te ajută să întelegi caracteristicile și nevoile tenului tău:

 

Tenul uscat este caracterizat prin hipofuncția glandelor sebacee, adică diminuarea activității acestor glande. Ca o consecință a insuficienței de sebum, apare  și o deshidratare superficială a pielii.

 

Astfel, tenul uscat este de două tipuri:

- tenul uscat  alipic - are un conținut de grăsime mai mic decât cel normal

- tenul uscat deshidratat - are un conținut de apă mai mic decât cel normal.

 

Tenul uscat are ca și cauze predispoziția congenitală sau poate fi dobândit  - prin îngrijire necorespunzătoare ( expunere la vânt, soare excesiv, frig, produse cosmetice care conțin substanțe care usucă pielea), prin alimentație nesănătăoase sau datortită diverselor afecțiuni interne (tulburări endocrine, mai ales tiroida, tulburări nervoase, tulburări în circulația sanguină sau boli interne).

 

Caracteristicile tenului uscat

 

                                                                              ten uscat

 

Tenul uscat  necesită o îngrijire atentă în funcție de deficitul pe care îl prezintă. Astfel, în cazul tenului uscat alipic scopul este completarea substanțelor lipidice din piele, pe când în cazul tenului uscat deshidratat, se urmărește introducerea apei în piele.

 

Câteva recomandări de îngrijire:

 

tips curăță tenul întodeauna cu apă rece;

 

tips deși este tenul este uscat, evită folosirea produselor care conțin ulei, deoarece în timp, rezultatul va fi de încărcare a porilor;

 

tips respectă nevoia de hranire și hidratare a tenului uscat prin folosirea de substanțe care au acest efect;

 

tips protejează tenul de efectele nocive ale razelor ultraviolete prin folosirea de produse speciale tipului tău de ten;

 

tips folosește cât mai mult ingrediente naturale, pe bază de plante, legume, fructe bogate în vitamina A,C și E, miere de albine. 

 

Descoperă în articolele următoare, care sunt cele mai recomandate remedii naturale pentru tenul uscat și inspiră-te din multitudinea de combinații care te vor ajuta să oferi tenului tău o îngrijire 100% naturală.

 

Cu drag,

 

 

Scrie un comentariu

Urmărește-ne