-
Coșul este gol!
Congelarea este una dintre cele mai economice și rapide metode de conservare a alimentelor.
Frigul extrem încetinește creșterea microorganismelor și modificările chimice care afectează calitatea sau determină stricarea alimentelor. Chiar dacă trece un timp de la congelare, mâncarea este sigură pentru consum, având un gust la fel de bun ca în ziua în care a fost înghețată. Totuși, calitateadepinde, în mare parte, de procedeul de congelare: modul în care au fost ambalate alimentele, metoda de înghețare, cât timp este păstrat sau temperatura congelatorului, precum și modalitatea de decongelare .
Utilizează acest ghid pentru a afla cum să procedezi corect atunci când congelezi și decongelezi alimentele pentru a le consuma sau găti.
Consultă de asemenea și Ghidul alimentelor care se congelează și care nu, precum și Ghidul termenelor de valabilitate în congelator pentru fiecare grupă de alimente
Poate te interesează:
Trucuri în bucătărie - Ponturi MamaChef
Răsfață-ți pielea cu ingredientele din cămară - Cosmetica din bucătărie
Distrează-te cu cei mici - Idei de activități pentru copii
Informații utile despre alimente - Știai că...?
Scrie un comentariu