Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Pont # 19 - Cum alegi avocado

Publicat de marcela 01.05.2020 0 Comentarii Ponturi MamaChef,

Avocado – care este un fruct, și nu o legumă cum am fi tentați să credem – este un aliment foarte sănătos, un depozit de grăsimi mono-nesaturate, vitamine și minerale, esențiale pentru buna dezvoltare a copiilor. 

 

Avocado este originar din Mexic și este disponibil pe toată perioada anului. Interesant este faptul că avocado nu se coace în pom, ci după ce a fost cules. De aceea, este important să știi când un avocado este copt și bun de mâncat. 

 

Există două moduri de a afla: 

  1. Testarea prin palpare: strânge ușor avocado în mână. Dacă simți că cedează presiunii, înseamnă că este copt și bun de mâncat. Dacă este tare, îi mai trebuiesc câteva zile să se coacă. 

  1. Testarea prin culoarea cojii, care se pare că este secretul fructului perfect.  

cum alegi avocado

 

 

Ce faci dacă ai cumpărat un avocado necopt? 

  1. Păstrează avocado necopt la temperatura camerei până se coace. Acest proces poate dura și peste 5 zile. 

  1. Dacă  vrei să accelerezi procesul de coacere, pune avocado necopt într-o pungă de hârtie împreună cu o banană sau un măr pentru 2 – 3 zile sau până se coace.

 

Cum păstrezi avocado? 

 

  1. Avocado copt se păstrează la rece, în frigider, până la 2 – 3 zile.  

  1. Avocado tăiat se stropește cu zeamă de lămâie sau lime, se pune într-un recipient închis ermetic și se păstrează la frigider pentru maxim 1 zi.   

 


Poate te interesează:

Răsfață-ți pielea cu ingredientele din cămară - Cosmetica din bucătărie

Distrează-te cu cei mici - Idei de activități pentru copii

Informații utile despre alimente - Știai că...?

 

Scrie un comentariu

Urmărește-ne