Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Pastele - aliatul mămicilor

Publicat de marcela 04.09.2020 0 Comentarii Despre alimente,

Pastele - aliatul mămicilor

 

Te-ai gândit vreodată cum pastele  fiind atât de adorate de copii, pot deveni un adevărat aliat în convingerea celor mici de a consuma alte alimente cu care nu sunt tocmai cei mai buni prieteni (legume, carne sau brânzeturi) . Iată câteva idei: 

 
1. Cel mic este fan al pastelor scăldate în sos? Perfect, este un moment excelent să îmbogățești sosul cu diverse legume, bine camuflate de ochii ageri ai micului mofturos. 


2. Dar dacă ai acasă un fan al pastelor la cuptor este și mai bine, pentru că, pe lângă pastele adorate si sosul cremos, poți strecura câteva bucăți de carne sau brânzeturi. 


3. Iar dacă ai un fan adevărat al pastelor, poți sa ii oferi varianta vegetariană a pastelor create chiar de voi, împreună: spaghete din dovleac create cu furculița sau tagliatelle din morcovi sau zucchini realizate cu dispozitivul de curațat legume. 

 

vezi Reteta 

 

Pastele și joaca
 

Pâna acum am vorbit despre paste doar ca aliment. Dar  pastele nu sunt doar pentru mâncat, ci și pentru jucat, astfel  aș vrea să îți propun câteva idei de activități de realizat împreună cu cei mici: 

  • Copiii mai mici pot să își dezvote motricitatea trecând spaghetele printr-o strecurătoare de paste întoarsă invers 

  • Cei mai mari pot folosi pastele împreună cu plastelina pentru a crea diverse construcții 

  • Pastele tubulare se pot transforma în bijuterii minunate prin colorarea lor, și înșirarea pe un șnur. Astfel, un colier sau o brățară apar ca prin minune . 

  • Pastele în formă de fundițe pot fi colorate și pot decora cu succes o ramă foto, ideală ca și cadou pentru bunici 

paste colorate 

Așadar pastele se pot oferi si multe idei de activitati pentru copii .

 

Știai că...?
 

La final, câteva curiozități despre paste oferite de Organizația Internațională a Pastelor: 
 
1. Surprinzător, se pare că pastele au apărut prima data în... China prin anul 5000 ic, și nu în Italia, așa cum am putea crede, unde au început să se consume abia 4500 de ani mai tarziu 

 
2. Te-ai întrebat vreodată câte forme de paste exista? Ei bine, se pare că cei de la Organizația Internațională a Pastelor le-au identificat și sunt peste 600 de forme de paste  cu peste 1300 de denumiri. 

 
3. Cei mai mari consumatori de paste din lume sunt italienii 26 kg de paste/an/persoana, urmați de Venezueleni și Tunisieni 


4. Pastele chiar aduc fericirea! Deși sună amuzant, se pare că este dovedit științific - conținând carbohidrați aceștia cresc nivelul serotoninei ( care este hormonul fericirii răspunzător de starea de bine a organismului). 
 

In concluzie un mare

 

DA PASTELOR: 

 

* Pastele sunt bune pentru cei mici, mai ales atunci când alegi să le oferi paste integrale și de calitate, dar servite cu măsură 

* Respectând câteva puncte cheie, poți pregăti paste ca un profesionist 

* Pastele nu sunt doar pentru mâncat, ci și pentru jucat! 


 

 Informațiile despre paste prezentate în cele două articole au fost difuzate în emisiunea CUTIA PANDOREI” difuzata pe postul RADIO PUNCT . www.radiopunct.com

Scrie un comentariu

Urmărește-ne