Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii

Pont # 1 - Cum speli corect legumele și fructele

Publicat de marcela 18.01.2020 0 Comentarii Ponturi MamaChef,

Igienă înseamnă sănătate. Cu atât mai mult în bucărărie și în ceea ce privește alimentele, igiena este primordială.

Citim peste tot că legumele și fructele sunt tratate cu tot felul de pesticide și substanțe care le ajută să se păstreze proaspete cât mai mult timp. Astfel, intervine întrebarea firească, și anume, cum putem să spălăm cât mai bine legumele și fructele pentru a îndepărta atât mizeria și substanțele nocive, cât și agenții patogeni care se pot găsi pe acestea.

 

Îți voi împărtăși mai jos un truc simplu, natural și necostisitor, pe care îl folosesc și eu atunci când trebuie să fac acestă operațiune:

 

spălat

 

 

Această metodă este foarte utilă mai ales pentru spălarea legumelor cu frunze (salată, spanac), ierburilor, pentru broccoli sau conopidă, fructe de pădure sau struguri, care nu pot fi spălate prin frecare, așa cum poți proceda în cazul legumelor și fructelor cu coajă (mere, roșii, castraveți, etc). 

 

Este indicat să speli fructe precum banane, portocale, lămâi sau pepene înainte de a le consuma, deoarece atunci când le tai, mizeria și agenții patogeni de pe coajă pot pătrunde prin intermendiul cuțitului în interior și pot contamina alimentul.

 

Pentru alte informații utile privind igiena în bucătărie, te invit să citești și 5 pași către siguranța alimentelor acasă.

 

Vezi și alte idei și trucuri în bucătărie în Ponturi MamaChef.

Scrie un comentariu

Urmărește-ne