-
Coșul este gol!
Când vine vorba despre prepararea pastelor, clătirea acestora iscă dezbateri aprinse.
Unii susțin că pastele ar trebui clătite sub jet de apă rece direct după ce au fost scoase din oală, iar alții nu ar clăti pastele nici în ruptul capului.
Și atunci, cine are dreptate?
Surpinzător, se pare că ambele părți! Există și o explicație... tipul preparatului!
Așadar,
CLĂTEȘTI pastele atunci când servești paste fierbinți, cu sos. Pelicula de amidon care le acoperă este crucială în lipirea și absorbția sosului. Dacă le clătești, pelicula se elimină, iar acestea devin ude și alunecoase, ceea ce face imposibilă lipirea sosului.
CLĂTEȘTI pastele atunci când le servești în salate reci sau în preparate asiatice, care necesită prăjire la foc rapid. Clătirea este importantă din două motive: oprește imediat procesul de gătire și previne lipirea pastelor între ele. Dacă nu le clătești, amidonul lipește pastele și devin gumoase.
Urmărește rețetele MamaChef și alte articole interesante:
Răsfață-ți pielea cu ingredientele din cămară - Cosmetica din bucătărie
Distrează-te cu cei mici - Idei de activități pentru copii
Informații utile despre alimente - Știai că...?
Scrie un comentariu