Cozonacul cu nuci și stafide
Stiați că...
* Cozonacul este o prăjitură tradițională românească și bulgărească (bulgară kozunak), fiind în mod tradițional gătită de Paște sau de Craciun.
* O prăjitură asemănătoare este Panettone, care este gătit de Crăciun în Italia în regiunea Lombardia. Diferența cea mai vizibilă fiind forma lui rotundă și înaltă.
* Un alt echivalent al cozonacului este și Colomba Pasquale, o prăjitură specifică Sfintelor Sărbători de Paști în Italia. Consistența seamănă mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta prin formă și prin glazura crocantă de migdale.
Foto copertă: Pixabay.com
Dragi copii,
urmăriți legumele și fructele vesele din rețetele MamaChef și ele vă vor încânta cu povești minunate, oferite de două mămici talentate:
scriitoarea Claudia Groza Lazăr, cea care, ca printr-o magie, dă viață legumelor și fructelor pentru ca ele să devină cei mai buni prieteni ai copiilor
https://www.claudiagrozalazar.ro
actrița Denice Grigore, cea care dă glas poveștilor
https://www.facebook.com/denicestories
https://www.youtube.com/user/nesterdeniceflorina
Urmărește-ne


Scrie un comentariu